Osoby działające w branży gastronomicznej czy hotelarskiej doskonale zdają sobie sprawę, że zadowolenie klienta jest jednoznaczne z jego decyzją o ponownym skorzystaniu z danej usługi czy powrocie w to samo miejsce. Pamiętając przy tym o kapryśności polskiej aury, która jest w stanie sprawić, że nawet w środku lata restauracyjne ogródki mogą świecić pustkami, przed restauratorami stoi trudne zadanie pogodzenia najwyższej jakości usług z możliwością korzystania z ogródków piwnych czy półotwartych przestrzeni jak najdłużej. By było to możliwe, warto sięgnąć po innowacyjne rozwiązania, które oprócz tego, że zadbają o komfort klienta, dodatkowo w sposób oszczędny i ekologiczny wydłużą ogródkowy sezon. Mowa oczywiście o ogrzewaniu podczerwienią i promiennikach ciepła, które w prosty i bezpieczny sposób zapewnią komfort cieplny restauracyjnym gościom.
Gdy zimno i mokro
Gdy aura za oknem nie rozpieszcza, właściciele restauracji mogą sięgnąć po skuteczny sposób ogrzewania przestrzeni promiennikami podczerwieni, które można usytuować zarówno wewnątrz budynków, jak i zadaszonych altan, tarasów czy ogródków piwnych. Oczekiwany efekt przyjemnego ciepła pojawia się natychmiastowo, szybko rozprzestrzenia się po skórze i tworzy atmosferę, w której restauracyjni goście chcą pozostać na dłużej. W przypadku tradycyjnych metod ogrzewania rozkład temperatur we wnętrzu jest nierównomierny, co w efekcie decyduje o tym, że przy suficie jest zdecydowanie cieplej niż przy podłodze. Promienniki podczerwieni, emitując ciepło, ogrzewają każdą osobę w zasięgu swojego działania, a nie powietrze, stąd zastosowanie tego rodzaju rozwiązania jest zdecydowanie bardzie wydajne i ekonomiczne.
Komfort i wygoda
Promienniki podczerwieni (https://global-online.pl/promienniki-ciepla/) są urządzeniami tanimi w eksploatacji, łatwymi w obsłudze i niesprawiającymi większych kłopotów podczas użytkowania. Wszystko to decyduje o tym, że oczekiwania właścicieli restauracji są spełnione, a restauracyjni czy hotelowi goście mają poczucie zadowolenia i komfortu. Rynek oferujący promienniki podczerwieni, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, oferuje promienniki podwieszane, jak i samodzielnie stojące oraz w formie parasoli grzewczych. Urządzenia te można montować w dowolnym miejscu: na ścianie lub suficie, na ramieniu parasoli czy pod parasolem. Można do tego wykorzystać również różnego rodzaju poręcze czy barierki.
Stawiając na nowoczesne technologie, właściciele punktów gastronomicznych są w stanie w bezpieczny i ekonomiczny sposób zapewnić komfort swoim gościom. Nie dziwi więc fakt, że popularność promienników ciepła w branży gastronomicznej ciągle rośnie.